„Šumadija granit“ je najveći izvoznik
gotovih elemenata od kamena u regionu !

Građevinska sekcija je deo naše proizvodnje kojem poklanjamo posebnu pažnju.

Veliki broj najreprezentativnijih objekata ( hoteli, privatne vile, poslovni prostori, trgovi, železničke i autobuske stanice…) u zemlji i inostranstvu  su ukrašeni kamenom koji je proizveden baš u našoj građevinskoj sekciji. Pogledajte neke od naših prijekata ovde.

Veliki proizvodni kapacitet i višedecenijsko iskustvo u preradi kamena predstavljaju odličnu osnovu za saradnju sa investitorima i arhitektonskim biroima.

Pored sečenja i obrade kamena nudimo potpunu tehničku podrčku tokom projektovanja, kao i izradu radioničkih crteža, listi za sečenje i dokumentovane procedure obezbeđenja kvaliteta.

Pored tima majstora koji raspolaže velikim iskustvom za naše dobro izvedene projekte je zaslužan i naš Projektni biro.

Podjednaku pažnju poklanjamo manjim projektima, kao što su kuhinske ploče, i velikim projektima koji zahtevaju hiljade kvadrata ugrađenog kamena, kao sto su trgovi, obloge fasada, hoteli…

Mašinsko odeljenje građevinske sekcije sastoji se od:

  • tri numeričke freza sa diskovima razlicitih dimenzija
  • dve CNC- petoosne freze
  • CNC centra
  • waterjet-a
  • mašine za obradu kantova

Sekcija proizvodi sve vrste elemenata od kamena, od kuhinjske ploče i komplikovanaih intarzija, do umetničkih skulptura.

Pored mašinskog odeljenja, posebno smo ponosni na vrlo vešte majtore kojii sačinjavaju tim za ručnu obradu.

Izvaredna saradnja izmedju našeg projektnog biro, mašinskog odeljenja i odeljenja za ručnu obradu je garancija kvaliteta naših proizvoda.

Šumadija granit je uvek u potrazi za novim idejama primene kamena u ahitekturi